Winnaar Innovation Funding Award: SKOON

“SKOON, schoon maar dan op z’n Engels”

18 Startups streden om die felbegeerde plaatsing in de finale van het Startup Funding Event. Allen hebben ze zich met hun pitch proberen te plaatsen, maar alleen de beste drie kregen de kans om hun startup opnieuw te pitchen. Avy en SolidWater kwamen op de gedeelde tweede plek, maar het was SKOON die er met de winst vandoor ging.

-Sander Visser

 

Founder Peter Paul van Voorst lijkt met zijn 24 jaar nog een beginnend ondernemer, maar niets is minder waar. Naast zijn studie Maritieme Techniek begon hij met zijn startup SKOON. Terwijl het bedrijf nog klein was, waren zijn ambities enorm. En nu hij in de laatste fase van zijn studie zit, staat hij met SKOON aan het begin van iets groots.

 

Door zijn studie kwam hij ook terecht in de sector waarin SKOON nu opereert. Van Voorst ging kijken hoe hij kon bijdragen aan de verduurzaming van de scheepvaart en zijn oog viel op wisselbatterijen die op groene stroom draaien. Met deze enorme batterijen kunnen schepen opladen terwijl zij varen en hoeven ze niet aan de oplaadkabel aan de kant.

 

Maar de ambities van SKOON zijn groter dan alleen de scheepvaart van efficiënte en groene stroom te voorzien. Ideeën om de batterijen van dat formaat in te zetten op kermissen, festivals en bouwplaatsen komen voorbij en zo wilt het jonge bedrijf ingaan in de vraag naar groene stroom.

 

“Wij leveren groene stroom op mobiele en/of tijdelijke plekken”

 

SKOON wilt groene stroom leveren en de switch naar hen zo makkelijk mogelijk maken. Op een festivalterrein kan een batterij genoeg stroom leveren en doet niet onder aan een diesel aggregaat. Alleen draaien de batterijen op groene stroom en geven ze minder stank, trillingen en ruikt het een stuk lekkerder.

 

SKOON levert dus groene stroom op mobiele en tijdelijke plekken. Voor veel afnemers is zo een batterij te duur om in gebruik te nemen, dus grijpen vaker terug naar fossiele brandstoffen. Door de kosten van een batterij onder verschillende afnemers te delen, kan SKOON met een vergelijkbare prijs, groene stroom leveren.

 

Innovation Funding Award

 

Bij de naam SKOON glinsteren de ogen van Van Voorst. Hij ziet de waarde van marketing en branding goed in en wilde zijn startup daarom ook goed in de markt zetten. In plaats van om voor een naam als Mobile Power Solutions te gaan, wilde hij iets met schoon, maar dan op z’n Engels.

 

Peter Paul van Voorst wilt met SKOON de wereld laten zien dat duurzaam ondernemen een goede business is. Met de ruim 42 000 euro aan marketingmaterialen, wilt hij SKOON echt op de kaart zetten en zichtbaarheid creëren. De Innovation Funding Award zal voor hem de definitieve opstap zijn naar een groeiend bedrijf en een duurzamere wereld.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *